Aanbod

Words & Pictures:
Het aanbod van Tessie van den Broek valt onder specialistische ambulante hulpverlening. Dat wil zeggen dat er een Indicatie Jeugdhulp nodig is om dit traject in te kunnen zetten.
Het is kortdurend: vanaf de uitleg tot en met de presentatie van het boekje neemt een traject drie tot zes maanden in beslag.
Het is systeemgericht: dat wil zeggen dat ook broertjes en zusjes, pleegouders, opa’s en oma’s, hulpverleners en zo nodig andere voor het kind belangrijke mensen betrokken worden bij het traject.

Narratieve Hulpverlening:
Insteek van het traject Words & Pictures is de narratieve benadering. Narratief wil zeggen: verhalend. Een verhaal kun je beluisteren als een plat, één-dimensionaal iets, je kunt verhalen ook uitrafelen. Op zoek gaan naar andere betekenissen, waarden, naar tegenverhalen. Bij ouders of kinderen of jongeren kan behoefte bestaan aan meer tijd.
Voor een kortdurend traject narratieve hulpverlening, als uitbreiding op een traject Words & Pictures, moet ook een Indicatie Jeugdhulp aangevraagd worden.

Familie- netwerkberaden:
Als er afstemming nodig is binnen het netwerk rondom een kind of gezin kan een familie- netwerkberaad daarbij helpend zijn.
Ook voor een familie- netwerkberaad moet een Indicatie Jeugdhulp aangevraagd worden.